НЕ ВИЕ CPAМ, МАЛКУ CPAМ?!: Еј, Мукоски во официјална делегација за Рим

НЕ ВИЕ CPAМ, МАЛКУ CPAМ?!: Еј, Мукоски во официјална делегација за Рим

Новинарот Ивор Мицковски реагира на информацијата дека и пратеникот Крсто Мукоски ќе биде дел од делегацијата која во чест на Св. Кирил на 24 Мај ќе патува во Ватикан.

„Еј, Мукоски во официјална делегација за Рим. Го гледам во Сан Клементе како отвара порта кон петто подземно ниво, или ја отвара Светата порта на Свети Петар, најавувајќи го со 19 години каснење новиот македонски милениум на помирување и тендери. Не ви е сpaм бе, малку сpaм?!“, пишува Мицковски.

Повеќе