КРИВИЧНА ЗА ШИЛЕГОВ: Во ГТЦ Скопје ја нападнал Ермира од Гостивар со намера за СИЛУВАЊЕ

Градоначалник на Град Скопје Петре Шилегов во 2003 година добил кривична пријава за обид за силување од лицето Ермира од Гостивар.

Како што стои во пријавата, на 3 април 2003 година во Скопје, Петре Шилегов во алкохолизирана состојба ја поканил Ермира (24) да влезе во неговиот автомобил. Откако бил одбиен, спротивно на волјата на оштетената, пробал насилно да ја внесе во возилото.

Споменатата дала отпор, при што Шилегов почнал да ја допира на интимни места и ја присилувал да имаат полово дејствие.

Половото дејствие во обид, престанало во моментот кога на помош дошле лицата Е.Р. (24) и Т.Р. (21) од Скопје. Шилегов дал отпор, при што започнала физичка пресметка во гаражата на Градскиот Трговски Центар.

Во време на оваа кривична пријава власта ја имале СДСМ.

(Извор: Денешен.мк)

Повеќе