Почина пејачот Момо Николовски

Тажната вест на фејсбук ја објави неговата сопруга Валбурга батева- Николовска. Николовски боледуваше од тешка болест поради што сопругата бараше помош и поддршка , а беше организиран и хуманитарен концерт.

Момо Николовски беше познат пејач на народна музика, добитник на бројни награди на фестивали. Беше вработен и во Општина Ѓорче Петров во секторот односи со јавност.

Повеќе