(видео) СПАСОВСКИ ТУРБО: Зборот важи, денес го градиме нашето утре, изградивме 480 км патишта

Изградивме 480 км патишта, реконструиравме 10 железнички станици и 216 км гасовод, објави денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. – Децата ширум земјата добиваат 23 нови градинки и 6 нови основни училишта. Денес го градиме нашето утре. За нашите деца, овде, во нашата земја! Две години заедно со СДСМ. Две години промени. Две години „Зборот важи“, објави Спасовски за успесите на СДСМ и Владата.

Повеќе...

Јовановски: Сите пари на светов да ми ги дадетe, навредливо за мене е

По информацијата дека околу два милиони евра побарале од државата помилуваните од 27 април. Актерот Владо Јовановски се преку Фејсбук статус испрати порака до јавниста дека веќе зел “оштетата”, од “државата” Република Северна Македонија… За премрежијата … За него, за семејство, за сите блиски и најблиски роднини, пријатели и непријатели… Премрежија, кои не ги посакува никому! Ниту, на најголемиот душман, (в’рл дупшман)! истакнува Јовановски во фејсбук статусот. Јас веќе ја зедов “оштетата”, од “државата” Република Северна Македонија… За премрежијата … За мене, за моето семејство, за моите блиски и најблиски…

Повеќе...

Богоевски: Поставувам пример кој се надевам сите ќе го следат, етиката и моралот мора да се над желбата за функциите

  Долгоочекуваната седница на Комисијата на мандатно имунитетни прашања, наместо со одземаење на мандатот на поранешниот премиер и бегалец во егзил, Никола Груевски, заврши со оставка на пратеникот и претседателот на Комисијата, Павле Богоевски. Десетминутниот говор во кој Богоевски ја образложува својата оставка дојде по барањето на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ дневниот ред на Комисијата да се дополни со со нова точка, а тоа е прекршувањето на Етичкиот кодекс на пратениците од страна на Богоевски кој е претседател на Комисијата. „Гласот за одземање на мандатот на Никола Груевски ќе биде…

Повеќе...

ИСПОВЕД НА АНДОНОВ: Правник со просек 9.20, специјалист и магистар одбиен од МНР- „Збогум Македонијо“

Македонец, кој завршил две врвни европски школи и кој има работа во Италија решава да се врати во Македонија и да работи за нецели 17000 денари. Исповед на Симон Андов Од 2010 година почнав да сонувам. Сонував насекаде, од Македонија, па во Франција, Хрватска се до Италија. Во 2018 год. се вратив за тоа што бев спремен сонот да стане јаве. Го чекав конкурсот за Дипломати на Македонија. Го чекав со месеци. Всушност, не чекав туку работев и придонесував на секој начин на кој умеев. Во меѓу време, конкурирав во…

Повеќе...

Добра вест за оние кои сакаат да работат во Германија

Барателите на азил кои ќе најдат работа во Германија може да останат. Германскиот Бундестаг усвои миграциски закони, со што се олеснува доселување на стручни кадри кои се потребни на пазарот на труд во Германија. Пакетот се состои од седум закони, но тоа ќе овозможи и протерување на оние кои немаат право на азил. За Германија е многу важно да си обезбеди стручна работна сила. Донесените закони овозможуваат луѓето од земји кои не се членки на ЕУ да дојдат и да работат во сите области, не само во дефицитарните струки. Квалификуваните…

Повеќе...

Петардите забранети, а бомби грмат

Статија на Нова Македонија ВИРУСОТ СО ОБЈАВУВАЊЕ НЕЗАКОНСКИ ПРИСЛУШУВАНИ РАЗГОВОРИ СЕ ШИРИ И ВО ЗЕМЈАВА И ВО РЕГИОНОТ Според аналитичарите, овој начин на дејствување е штетен за политичката стабилност и во нашата земја и во регионот, и таа практика треба да прекине еднаш засекогаш бидејќи им пркоси на темелите на демократијата Дали објавувањето на незаконски прислушувани разговори прераснува во политичка алатка, која по случувањата во Македонија сега добива и балканска димензија и постои ли т.н. црн пазар на снимени разговори на кој се тргува во земјата и во регионот. Овие…

Повеќе...