Најмалата внука на Гоце Делчев: “Да знаат Македонците, Гоце и неговата фамилија се посветени само на Македонија” (ВИДЕО)

Деновиве во јавноста е актуелна веста за тоа чиј револуционер бил Гоце Делчев, македонски или бугарски… Ова прашање било ставено на маса на македонската и бугарската комисија, кои во рамките на Договорот за добрососедство помеѓу двете земји разговараат за историјата.

Катерина Трајкова Нурџиева е најмалата внука на македонскиот револуционер и деец Гоце Делчев. Еве што пред една година изјави таа за дејноста на Гоце Делчев и за која држава се залагал и борел тој.

Повеќе