ЗЕКОЛИ ЗА РАШКОВСКИ : Што е погадно: Што Заев толерира расист, Пендаровски е пасивен за говор на омраза или што ЕУ молчи?

Поранешниот дипломат и политички аналитичар Арсим Зеколи го коментира случајот Рашковски. Зеколи се прашува што е посрамно во оваа афера – што Заев толерира расист, што Пендаровски не го осуди говорот на омраза или пак што амбасадорите на ЕУ молчат.

Што е посрамно и погадно: Одбивањето на Заев да го отпушти својот најблизок соработник расист, игнорирањето на претседателот Пендаровски кој не сака да го осуди говорот на омраза кон Италијанците и Ромите или молкот на амбасадорите на ЕУ кои ќе ја продолжат соработката со вакви луѓе што мразат и фашисти, прашува Зеколи.

(What is more deplorable and disgusting: Zaev’s refusal to dismiss his racist right-hand assistant Raskovski? The ignorance of President Pendarovski who won’t condemn hate-speech towards Italians, Romas? Silence of EU Ambos who continue the cooperation with such haters & fascists?)

Повеќе