Ангеловски: ОТА во моментов следи 159 комуникации, можно е некои од нив да се поврзани со „Рекет“

Уредите за снимање во ОТА моментално следат 159 телефонски броеви, меѓу нив најверојатно и на лица поврзани со случајот „Рекет“.. Првиот човек на Оперативно-техничката агенција вели дека немаат увид во идентитетот на луѓето чии разговори се снимаат ама за тоа поседуваат судска наредба.. „Судските наредби кои доаѓаат во ОТА се анонимни. Претпоставувам дека ако судот или обвинителството кажале дека се активирани ПИМ мерки, тоа значи дека тие ПИМ мерки одат преку ОТА и во овој дел броеви веројатно има и дел од тие броеви. Со сигурност не можам да ви…

Повеќе...