Верушевски: Јас сум најмногу виновен, будала тешка, што овие идиоти се на власт во Македонија

Александар Верушевски, син на советникот на премиерот Зоран Заев, Зоран Верушевски, на својот фејсбук профил со низа напади врз актуелната власт: За сите оние кои се чудат на новата власт – неблагодарна шутрачка вештачка, недоквакана целина. За нивните постапки, неприлики, лаги, интриги, дворски игри. За многу скоро време на сите ќе ви биде јасно: 1.Зошто немаме систем 2.Зошто не функционира правната држава 3.Зошто нема однос према поединецот 4. Зошто све прокоцкаа Само ќе ви кажам следното Порасипани луѓе од овие (секоја чест на исклучоци) повалкани поискварени ѓаволски ситни души досега немало…

Повеќе...

Букурешкиот договор од 10 август 1913

Букурешкиот договор од 10 август 1913 г. бил договор потпишан помеѓу завојуваните страни во Втората балканска војна: Србија, Црна Гора, Романија и Грција од една страна и Бугарија од друга страна. Со овој договор  исто така била извршена повторна поделба  на териториите што дотогаш биле под турска власт (Македонија, Косово и Метохија, Васоевиќи, Санџак, Тракија и северен Епир). Македонија била поделена на тој начин што нејзиниот најголем дел, односно Егејскиот, со површина од 34.356 km2 го добила Грција, Вардарскиот дел со површина од 25.342 km2 го добила Србија, Пиринскиот дел…

Повеќе...