ШВЕЃАНИТЕ OДБИJA ДА ГО EKCTPAДИPAAT ДЕЈАН ДАВИДОВСКИ: Според cyдoт во Шведска, во Македонија се врши политички пpoгoн

Ви текнува на изјавата”Живи луѓе ќе јадеме после тоа” е тоа е денес што се случува во Македонија. Во Шведска е одбиено барањето од македонските државни органи за екстрадиција на Дејан Давидовски, обвинет за настаните во Собранието на 27 април 2017 година. Дејан Давидовски беше уапсен во Шведска во април годинава по потерница на Интерпол, дознава Вечер.мк Решението зошто судот во Шведска одбива да и го испорача на Македонија Дејан Давидовски е образложено во 18 точки. Во образложението се наведува дека Дејан Давидовски според шведскиот суд е гонет и треба да…

Повеќе...