Одиме во илегала Македонски народе…немаме друга опција ако сакаме да си ја сочуваме Татковината.

 

На вистинските позиции се погрешни луѓе – до кога со узурпација на системот?!

 

Со насловот се е кажано но еве и малку појаснување или она на кој се му е јасно и каде се е кажано и напишано на таа тема,но ајде малку и да се потрудиме да доловиме некој решенија за во иднина бидејки избори се пред нас и одлична шанса за да дадеме наш мал допринос за да се променат нештата во тој план.

На тема ислелување поради ова интелектуална неправда професорката Силјановска ќе изјавеше еднаш:

Треба без оглед кој ќе победи, сите сили да се концентрираат се што е од знаење во Република Македонија да се собере. Оти не бегаат луѓето, младите надвор само поради повеќе пари, не. Бегаат затоа што на вистинските места се погрешни луѓе во Македонија. Поважна е партиската или блискоста со партијата одошто знаењето или компетентноста, нив треба ние да ги анимираме, нив треба да ги собереме за да може навистина Македонија да стане пристојна европска држава, вели професорката.

И во ред е кажаното ,но дали ни е потребна само констатација или дејствија.

Овие нашиве политички партии се однесуваат многу на чуден начин -зошто?

Опозицијата ако не е власт не значи дека не смее да делува за да се подобри сликата по било кое општествено прашање кое ја тишти македонската нација зарем не?

Ако власта приоритет имала со промена на името не значи дека цела Влада не смее да се занимава со ниту едно дрго прашање -баш напротив мотив плус за мултифункционална власт која покрај големите прашања се занимава и со целокупната слика за општо добро на своите граѓани ,но за жал нити едните нити другите немаат ниту грам одговорност и морал пред се кон своите гласачи и членство а потоа и спрема сопствениот народ кој гои гласаше.

Толку е мизерија да се пишува повеќе за политичката клима во Македонија што просто народот ги стави на тежок ИГНОР сите политичари ама до еден топ там во ист кош бидејки докжаа дека ниту еден не се бори за тоа што е делегиран од страна на нас или неговиот работодавач…Значи ние делигираме за да не застапуват нас и нашите интереси НИКАКО сопствените нивни а најмалку да одат спротивно на сите наши и финансиски но и национални интереси кој овие 120 пратеници направија се што не е во наш интерес со брутално прелажување на сопствениот народ и пљачкосување на една стара финта и тоа ,Ние ќе ги апсиме и ке ги вратиме милрадите што ги украдоа овие Вмровците а од друга страна ги изрекетираа и се спријателија за поделба на големиот колач наречен „Продажба на името„ во кој тука сите сложни како што се вели за поповите ,дека сложни попови и во петок мрсат„ е тука се изнамрсија едно убаво и сега едните глумат ПРО Европејци а другите пак Про Националисти и патриоти после сите случувања зад нас и не сметаат со многу кратка меморија или воопшто без момеорија .

РЕШЕНИЕ:

Затоа пред нас имаме избори каде најверојатно двете големи партии ке направат се за да си ги заштитат своите луге кои имаат потреба да бидат во парламентот ке направат концепт повторно да се гласа за она што ќе ни се понуди …НО…дали ќе биде така ….НЕ….НИКАКО! Уплашени се до таа мера што заеднички би направиле фалсификат за да не се усрамат најпрвин за излезноста на гласачите а потоа и доверба за даден глас како неважечки.

Затоа доколку се понудат „патриотите„ кој безмилосно ја распродадоа Македонија од наша страна како граѓани се очекува да се поништат сите овие 120 и да се даде поддршка на луге со авторитет од народот кој би биле делигирани без кампањи без ништо да поставиме во парламент и на двете семоќни партии предводени од ист центар потребно е на најдемократски начин да им се даде до знаење дека е готово со нивните политики до момент кога би се вразумиле ако воопшто тоа успеат да го сторат ,ова битка ќе биде тешка но начин и решение за казна на двете партии е да се изберат луге на пример како Тања Каракамишева, Ацо Станковски,Борис Дамовски, Дурловски, Еве Кендо е ок иако доага од партија ВМРО поентата е да се одберат луге со авторитет и интелектуален капацитет доста е од местенки кој влегува кој не како ќе каже лидерот …со султан партии да пратиме порака дека е доста,секој спрема заслуженото ,Нека ме извинат сите оние кој не се спомнати бидејки има Македонија со што и со кого да се пофали,доста е со пратеници кој од полнолетство до зрела доба се пратеници и кој не покажале ништо повторно на тацна да ни се дават дека тој е изборот,,,,НЕ господа никако не е тој изборот ,изборот сме ние народот и кого сакаме тие ке си ги делегираме и ке се бориме без пари и без кампања со будење на свест за да го добиеме тоа.

Ако сите овие нешта ги направиме ис е организираме како народ кој ќе си ги застапи своите интереси и на својата фамилија наместо на на партија која досега во повеќе наврати ни ја изиграла довербата сигурно дека ќе поб3едиме . На овие избори треба да поддржиме луге делигирани од народ па дури и тие да не изиграт нека сме си самите криви но нема до таа мера да бидат врзани од Калето што да прават бидејки интелектуалниот капацитет нема да им го дозволи тоа…Потребно е да се размислува на таа тема …одиме во илегала Македонски народе…немаме друга опција ако сакаме да си ја сочуваме Татковината.

Е сега секоја борба си има и свои жртви и излегување од комодитетот,ако има спремни и такви кој сакат да остават свој потпис кон една виша цел наречена Македонија и СЛОБОДА ….вреди да се бори за една ваква виша цел и конечно да се ослободиме од платениците на странските интереси и системот наречен два столба и најгоре окото кое командуват.е пирамида од два столба во случајот лева и десна потпора а најгоре окото кое е газдата на двата столба…

Можете сами да си ја замислете сликата која е напишана со текстот….

Мудар бил Македонецот и секогаш во вистински момент носел мудри одлуки веруваме дека и овој пат че биде така ,само со верба во бог и со благослов кон Македонија и Македонецот.

 

Продолжува…..

(крај на првиот дел)

#ХашТаг

 

 

Повеќе