План на ЦИА: Европа се дели на три дела, Србија и Македонија во православниот блок


ЦИА има план Европа да ја подели на три дела. Според таа поделба, во првиот блок би се нашле државите од западна Европа кои би биле контролирани од Франција и Германија.

Втората група би биле државите кои после Втората светска војна биле дел од Варшавскиот пакт и тие би биле под водство на унгарскиот премиер Виктор Орбан, пишува „Република.рс“

Во третиот блок, односно еден вид на балканска унија би влегле Србија, Македонија, Бугарија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Албанија.


 

Повеќе