БАРБЕР ФАЈТ 3: Фајтерот Ристо Чурино го освои појасот и го развеа Сонцето од Кутлеш


Македонскиот “титан” Ристо Димитров-Чурино го освои појасот на “Барбер фајт 3”.

Како што пишува Ипон, ова е втора победа од враќањето на Ристо на ММА борбите.

Во повртаничкиот меч по двегодишна пауза во јуни славеше со арм бар во првата рунда на Импакт фајт најт во Нашице, Хрватска, против Марко Шпириќ од КБК Тигар од Жабањ, Србија.

Нивната борба беше главна во 13 профи ММА борби, три профи бокс (една е за појас) и еден меч е бокс без ракавици. На Барабер фајт 3 настапија познати борци од овие простори, како Кокора, Зидар, Пешут, Сумиќ, Ливаја и многу други, пишува Ипон.мк.


 

Повеќе