Македонското сонце изгравирано на ѕвоно во 1834 година, на коешто пишува: ☨ МАКЕДОНИА ✵- Мајстор Г. Д. Алексов од село Горно Броди, Серско

Македонското сонце беше официјално државно знаме од 1992 до 1995г. Денеска со фашистичкиот Преспански договор е забрането во Македонија! Под влијание на грчката пропаганда, македонското сонце е наречено уште Сонцето од Вергина, односно од Кутлеш бидејќи грчките археолози го најдоа таму во 1977г. Вистината е дека Македонците го негувале култот кон сонцето уште во антика и токму затоа го има секаде – од цркви и манастири, до штитови на археолошки локалитети. Превземено од ОВДЕ

Повеќе...

НИКОЛА ГРУЕВСКИ – Политиката во Македонија се претвора во натпревар на лажни вести, лажни етикети, навреди, обвинувања и интриги

Никола Груевски Фејсбук Исходот од изборите, лагите и Јемен 1. Најголем предизвик и најголем ризик на следните избори за опозицијата ќе биде да се спречат изборните измами кои власта со сигурност ќе се обиде да ги направи, односно да ги повтори од локалните избори, сметајќи дека меѓународната заедница после двата договора со соседите и промената на името, уште згора на се и доцнењето со датумот за преговори, ќе прогледа низ прсти на тоа и ќе и признае изборите со мали забелешки. Од ова ќе зависи дали ќе има промена на…

Повеќе...

Кај сиромавиот се ценкаш и глумиш големина – а кај богатиот оставаш бакшиш, демек си некој

Една жена го праша старецот: “Колку ги продаваш јајцата?” Стариот продавач и одговорил: “6 денари јајце, госпоѓо. Таа му рече: “Ќе земам 6 јајца за 30 денари или ќе заминам”. Стариот продавач одговорил: “Дојдете да ги земете по цената што ја сакате. Можеби ова е добар почеток, бидејќи денес сеуште не сум продал ниту едно јајце. Таа ги зеде јајцата и си замина со чувството дека победила. Влезе во нејзиниот скап автомобил и отиде во еден убав ресторан со нејзиниот сопруг. Таму таа и нејзиниот сопруг нарачаа што им душа…

Повеќе...