Цветанова: Очекувам Советот на амбасадори да му даде доживотен мандат на другарот Заев


Ганка Цветанова, поранешната министерка за култура со луциден предлог до Советот на амбасадори кои денеска побараа одложување на предвремените парламентарни избори за да продолжеле реформите.

Во следното соопштение на Советот на амбасадори очекувам да ги видам следниве два предлога:
1. Да му се даде доживотен мандат на другарот Заев;
2. Да му се продолжи мандатот се’ до моментот на престанокот на официјалното постоење на „нашата земја“, пишува на твитер Цветанова.

 

https://twitter.com/gankacv/status/1196448213005406209?s=19

Повеќе