ВИКИЛИКС ОБЈАВИ ДОСЕГА НЕОБЈАВЕНИ ИНФОРМАЦИИ ШТО НЕ СМЕ ГИ УЧЕЛЕ ВО НИЕДНА ИСТОРИЈА!


ВИКИЛИКС ОБЈАВИ ДОСЕГА НЕОБЈАВЕНИ ИНФОРМАЦИИ ШТО НЕ СМЕ ГИ УЧЕЛЕ ВО НИЕДНА ИСТОРИЈА!

ИМЕНО “НАШИТЕ СОЈУЗНИЦИ” ШТО НИ СЕ СЕГА “СОЈУЗНИЦИ” И ПОРАНО ИСТО ТАКА НИ БИЛЕ “СОЈУЗНИЦИ”!

НА 16 ТИ НОЕМВРИ 1943г ВО РАНИТЕ УТРИНСКИ ЧАСОВИ 12-тата ВОЕНА ЕСКАДРИЛА НА ЈУЖНОТО КРИЛО НА СОЈУЗНИТЕ СИЛИ ПОДОЦНА ТРАНСФОРМИРАНО ВО ЈУЖНО КРИЛО НА НАТО СТАЦИОНИРАНИ ВО ТУНИС И НА СИЦИЛИЈА ПОД КОМАНДА НА ИЗВЕСЕН МАЈОР ТОМПСОН ВРШАТ ВОЗДУШНИ НАПАДИ ВРЗ МАКЕДОНИЈА!?!?!?!?!

ИМЕНО СО 36 АВИОНИ БОМБАРДЕРИ B-25s СКОПЈЕ МАКЕДОНИЈА ЈА БОМБАРДИРААТ СО 35.5 ТОНА БОМБИ ОД ПО 250 КИЛА И ОКОЛУ 3 ТОНА БОМБИ ОД ПО 500 КИЛА ОД 10500 СТАПКИ ВИСИНА!?!?!?!

ПОДОЦНА ПО НЕКОЛКУ ГОДИНИ ОВИЕ ИСТИ НАШИ “СОЈУЗНИЦИ” УЧЕСТВУВААТ ДИРЕКТНО ВО ГЕНОЦИДОТ И ЕТНОЦИДОТ ВРЗ МАКЕДОНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА!?!?!

ИМЕНО 250 АМЕРИЧКИ ВОЕНИ СОВЕТНИЦИ ПРЕДВОДЕНИ ДИРЕКТНО ОД ГЕНЕРАЛ ПОТПОЛКОВНИК ЏЕЈМС ФЛИТ(главен амерички воен претставник во јужното крило на сојузните сили)

ВО АКЦИИТЕ “СО КОИ СОВЕТУВАЛЕ СОВЕТНИЦИТЕ НА ФЛИТ” СЕ УБИЕНИ ПРЕКУ 21000 ЕТНИЧКИ МАКЕДОНЦИ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА БОРЦИ ЗА САМОСТОЈНА МАКЕДОНИЈА!

ПОДОЦНА ВО ПОРОБЕН КОСТУР ЗА ЗАСЛУГА МУ Е ПОДИГНАТ СПОМЕНИК НА АМЕРИЧКИОТ ГЕНЕРАЛ ФЛИТ!

прилог фотографии :

1. авионска снимка од бомбардиранјето
1. авионска снимка од бомбардиранјето

2.3.4.последици врз Скопје од авионското бомбардиранје од страна на сојузниците 22.3.4.последици врз Скопје од авионското бомбардиранје од страна на сојузниците 1

2.3.4.последици врз Скопје од авионското бомбардиранје од страна на сојузниците 3

последици врз Скопје од авионското бомбардиранје од страна на “сојузниците”

5.генерал флит заедно со атинските офицери некаде во Костурско а во подножјето лежат мртви Македонски борци5.генерал флит заедно со атинските офицери некаде во Костурско а во подножјето лежат мртви Македонски борци!


Македонска Нација

Повеќе