Не… Не сме такви ние #Македонците.


Фејсбук статус

Кој вредносни системи треба да биде еден реформатор кој ќе ги сработи најдобрите политики кон неговото височество – граѓанинот!?

Која #визија треба да имаме како #држава?… нема никој… рационално,… да се обрати пред се човечки….. да зборува кон сопствениот народ, сите во некоја згрчена со исплашена и збунета #енергија, без самочувствие никакво… на големите наши “претставници” кој не претставуваат надвор од #Македонија и внатре.

Луѓето не може да им се изначудат на нивните бедни #додворувања кон се што значи #понизност кон “пријателите кој ве носат на власт”…

#Бедно, #проѕирно, #невкусно, #аматерски и често #непотребно.

#Ужасно #срамно.

Не сме ние таков народ за некој погрешно да не претставува….

Не… Не сме такви ние #Македонците.

Има многу информации во Македонците кој ги носат во генезата во ДНК- то, има историја која се познава и затоа има природна реакција од Македонецот, молчи не се искажува…
Научил…. Не се залетува… Тих е….
Но знае што и како ќе постапи. Бидејки е прелажан на големо… Сега не греши… ~сака да се избори за себе а не за некој си лигуш и преварант со ментален склоп до базичната потреба да има бенефити и да злоупотребува моќ.
ЕУ и НАТО?!
А Македонија? Ја заборавивте а?
Додворувањето е смешно и ве прави уште помали… Бедни и Понижени…
Не ви личи…
Најмалку од се, во моментов Македонецот сака, нови понижувања… И нови мапети на сцената…
ПИ АР – е само алатка да се намали негативните коментари, да се намали негативната реакција и да се прикаже дури како победа, но народот оди по земја и има друг агол на гледање, ГО знае моментот кога да испорача за секое предавство и лицемерие, што е интересно е свесен дека тој е СУВЕРЕНИТЕТОТ и без него нема ништо.

#Вечна


Извор: Фејсбук

Повеќе