Без проверка на имотот на судиите и на обвинителите, нема ниту правда ниту мир

Статија на ТВ Нова.мк Пишува Љубиша Арсиќ Закон за периодична и континуирана проверка на полицајците – гласи законското решение во Албанија пред кое замолчаа 500 полицајци и се повлекоа од службата, откако државата најави дека ќе го спроведе законот, за потоа овој процес, заедно со проверката (ветингот) на судиите и јавните обвинители, да го искористи како еден од клучните аргументи во приликата за старт на преговори со Европската Унија, како знак дека Тирана започнала борба против корупцијата преку чистење на институционалните редови. Албанија го спроведува процесот од 2015 -та и има…

Повеќе...