БИЛ НИКОЛОВ : Не потклекнувајте,објавувајте ги вистинското знаме на Македонија и картата со сите 3 дела


Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права на македонците од Канада(ММДЧП),Бил Николов,на својот Твитер налог ги охрабрува македонците  да не потлекнуваат под расистичките притисоци и да ги откријат насилниците кои им се закануваат,онака како што тој тоа во контиуитет го прави и покрај сите закани кои со години ги добива заради користење на вистинските македонски симболи и поради неговата жестока борба за правата на македонците.

Ако некој се жали на фотографија на која што стоите пред мапата на целата поделена Македонија и пред вистинското знаме на Македонија, објавете ја повторно. Не потклекнувајте на расистичкиот притисок насочен против човековите права. Не се извинувајте за вашето постоење туку откријте ги насилниците”, Пишува Николов 

Повеќе