Од денеска земјите во Западен Балкан со поевтин роаминг

Жителите на земјите во Западен Балкан од денеска можат да зборуваат со намалени цени за роамниг од девет на 35 проценти, согласно втората фаза од спроведувањето на регионалниот договор за роаминг. Со Црна Гора и Босна и Херцеговина, цените остануваат исти. Имплементацијата на регионалниот договор започна на 1 јули миннатата година, а од денеска и официјално се имплементира втората фаза, со која се предвидуваат пониските цени. Овој договор предвидува до 30 јуни идната година цените да бидат минимални, а од денеска се менува начинот на пресметување на роамингот, односно сега…

Повеќе...

Првото новороденче во Струмица е женско

Првото новороденче во Струмица е женско, се роди во првата минута од Новата 2020-та година, односно 00:00:01 часот, со тежина од 2,900 грама, а на свет го донесе мајката Сандра Тошева од Муртино, струмичко. Породувањето спонтано го изврши д-р Дончо Москов. Минатата година во Струмица во 01:05 часот го имавме првото новороденче во Струмичкото гинеколошко одделение, се роди машко со тежина од 2,550 грама. Извор: СтрумицаНет

Повеќе...