Првото новороденче во Струмица е женско


Првото новороденче во Струмица е женско, се роди во првата минута од Новата 2020-та година, односно 00:00:01 часот, со тежина од 2,900 грама, а на свет го донесе мајката Сандра Тошева од Муртино, струмичко. Породувањето спонтано го изврши д-р Дончо Москов.

Минатата година во Струмица во 01:05 часот го имавме првото новороденче во Струмичкото гинеколошко одделение, се роди машко со тежина од 2,550 грама.


Извор: СтрумицаНет

Повеќе