ВМРО-ДПМНЕ:Зоран Заев, никогаш повеќе!

Зоран Заев, никогаш повеќе! Македонија и македонскиот народ не заслужуваат веќе таков криминоген лик и патолошки измамник да ја води земјата и да се бави со политика. На криминалците им е местото зад решетки, а не во Влада или во Собрание. Зоран Заев конечно поднесува оставка и заминува од местото кое го узурпираше без да победи на избори. Зоран Заев конечно заминува од позицијата од која и нанесе огромни штети на Македонија. Три години Македонија е жртва на криминално рекетарската банда на чело со аболицираниот криминалец Зоран Заев. Македонските граѓани…

Повеќе...

За Д-р ИЛИЈА ЧУЛЕВ, интелктуалец суден за Независна Македонија,прогонуван и жртва на комунстичкиот режим

Со конституирањето на Комунистичка Југославија во чии рамки влегува и НР Македонија,македонското прашање не било решено,однсно македонскиот народ не ги остварил своите вековни стремежи за Независна Македонска држава, во нејзините етнички граници. Така како израз на разочарувањето од нерешеното македонско прашање и неприфаќањето кај голем дел од Македонците се појавило незадоволство, македонската држвава да биде во склоп на Југославија.Така во Македонија се појавуваат групи и тајни органзиации со предзнкот ВМРО,кои се залагаат за формирање на Незавсина Македонија со демократски акциент на најзиното уредување. Комунистичките власти започнуваат переманентно прогонување,затворање и апсења…

Повеќе...