Заев: Признавам, ја партизиравме администрацијата! И така…


Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во гостување во емисијата „Клан дебата“ на телевизија Клан Македонија призна дека власта ја партизирала администрацијата.

– Точно е, администрацијата е партизирана во целиот тој период од независноста до сега, не дека и ние сме безгрешни во тој дел, признавам јас сум чесен човек зборувам отворено, вели Заев.

Со ова Заев ги потврдува обвинувањата од страна на опозициската ВМРО-ДПМНЕ дека за време на владеење на владата на СДСМ и Заев администрацијата е целосно партизирана со вработување на партиски активисти на СДСМ.


 

Повеќе