Ахмети, Заев и Дескоска кај Џафери: Зошто во Собранието е испратена различна верзија на законот од изгласаната на Влада!

Предмалку во канцеларијата на Али Ахмети се одвивало средба на која присуствувале Али Ахмети, Талат Џафери и Зоран Заев, дознава Курир. Кај Талат Џафери на состанок пристигнала и Рената Дескоска. Според изворите на Курир тие на средбата треба да се усогласат за разликите во текстот на законот за обвинителство кој вчера бил усвоен од Владата. Клучно спорно прашање е зошто денес во Собранието пристигнал Предлог закон со изменета, поинаква содржина од онаа што Владата веќе ја изгласала.

Повеќе...

СМК- НИКОЛА ДИМИТРОВ И МАРИОНЕТСКАТА ВЛАДА ЈА ДОВЕДУВААТ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА ВО ПОЛОЖБА НА ПОТЧИНЕТОСТ И ЗАВИСНОСТ СПРЕМА ГРЦИЈА, ТОА ПРЕТСТАВУВА КРИВИЧНО ДЕЛО!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС НИКОЛА ДИМИТРОВ И МАРИОНЕТСКАТА ВЛАДА ЈА ДОВЕДУВААТ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА ВО ПОЛОЖБА НА ПОТЧИНЕТОСТ И ЗАВИСНОСТ СПРЕМА ГРЦИЈА, ТОА ПРЕТСТАВУВА КРИВИЧНО ДЕЛО! 9 февруари 2020 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла обвинувањето на министерот за надворешни работи Никола Димитров упатено на адреса на министерката Рашела Мизрахи, поради тоа што ја вратила официјалната табла на Министерството за труд и социјална политика со името на државата Македонија, а ја отстранила неофицијалната табла на која е напишано името на државата со префиксот “северна“, иако тоа…

Повеќе...

ТАЊА КАРАКАМИШЕВА – Алал да им е на сите пратеници што ќе гласаат “за” ваков купусарник.

ТАЊА КАРАКАМИШЕВА Ваков купусарник од измени на нереформскиот предлог на законот за јавното обвинителство немам видено. Едни луѓе од СДС секогаш ќе бидат поеднакви од другите. Едни јавни обвинители секогаш ќе бидат поглавни од другите. Едни материјали секогаш ќе бидат чувани во фиока за не дај боже ако му затреба на СДС. Алал да им е на сите пратеници што ќе гласаат “за” ваков купусарник. За вистината да дојде до секого од вас повелете читајте ги моите забелешки на последните измени на законот и сами оценете кој е во лраво.…

Повеќе...