САШО ПАНГОВСКИ – МАНУЕЛНИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО ДИГИТАЛНИОТ СВЕТ…..

МАНУЕЛНИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО ДИГИТАЛНИОТ СВЕТ….. Ова е статус, потенцијална колумна кој(а) ја пишувам со длабока болка во срцето и искрена емпатија кон моите сонародници на кои им е згазен духот толку да се тотално предадени на дигиталната верзија на животот, социјалните мрежи. Тука, тие скршени срца, духови, се обидуваат да најдат љубов и надеж, работи кои ги има само во реалниот живот, надвор од дигиталната комоција. Човек сум кој не поминал лесно во животот. Сум имал свои победи и порази, тешки траорни моменти, дете во кома, тешки физички повреди кои…

Повеќе...

Сите пет експерти од правен се ПРОТИВ ЗАКОНОТ ЗА ЈО НА ДЕСКОВСКА

Додека министерката за правда, Рената Дескоска, брани партиски ставови во Собранието, нејзините колеги професори со факти и ги побиваат тезите. Во Собранието за време на Комисиската расправа по однос на законот за јавно обвинителство, од собраниската говорница се обратија Гордана Силјановска Давкова, Гордан Калајџиев, Никола Тупанчевски, Тања Каракамишева и Александар Климовски, сите универзитетски професори со стручни ставови. Наспроти нив, стоеше Дескоска со ставовите на СДСМ, кои од фелата беа побиени со стручни анализи и факти. Тупанчевски во однос на предлог законот за Јавно обвинителство посочи дека законот има крупни номотехнички грешки…

Повеќе...

КОЛЕ СПИРКОВСКИ, ТАТКОТО НА ЈАНЕ ЧЕНТО: Ги спасувате вашите криминални задници, а децата ќе ни скапуваат во затвор!

Коле СПИРКОВСКИ Драги браќа и сестри до кога вака! Криминалците си се договараат кој закон им одговара за Јавно обвинителство, а уставо-бранителите кои сакаа да го заштитат Уставот, името и идентитетот на 27 април добија 211 год. затвор и никој мува не го лази за нив. А еве веќе трета година се во затвори неправедно осудени. За која правда зборувате? Па вие добро знаете дека еден ден тие ќе излезат од тие зандани и што тогаш драги ,,ПРИЈАТЕЛИ,, дали тоа ќе биде за 5, 10 или 15 год и што…

Повеќе...