БУРАТА ЗАПОЧНА – КОЈ ЌЕ ГО ИЗЕДЕ СТАПОТ? Пишува Илија Бошков – Крајнички

БУРАТА ЗАПОЧНА –
КОЈ ЌЕ ГО ИЗЕДЕ СТАПОТ?

Пишува Илија Бошков – Крајнички

Драги пријатели, простете што делумно вечерва ќе ги протолкуван настаните, кои започнаа, но тука ќе запрам. Што следува ќе оставам, на партијските астролози и советници, да си ја вршат работата за кои се платени. Како што спомнав, во многу мои текстови, Маекедонија е е една од малкуте земји каде можат да се контролират настаните, да се ублажат многу работи, поточно поподготвено да се дочекаат. Интервијута што се случија на Канал5 и на ТВ Сител во среда и четвроток вечерта. не се случајни – на тоа укажуваат и планетите. Овие два дена Месечината транзитираше низ дванаесеттта куќа на Р.М. Познато едека Месечината ги преставва емоциирте, а дванаесетта куќа, потсвест, таинствени непријатели. Во исто време (Марс воинствена планета, која носи конфлкти) транзитираше низ 7 куќа (јавност,медиуми). Во исто време Јупитер се движеше ретроградно (непоолно – од 8 јануари до 9 мај ќе е ретргограден) низ шеста куќа (влада, народ), За непуна недела Сонцето влегва во дванаеетта куќа (подсвест, таинствени непријатели), а Марс во одсма куќа (блокади пречки, смрт), а ќе биде во аспект со ретрорадниот Сатурн, во наталната карта на Р.М. Не би сакал да толкувам штоа ќезначи и што ќе донесе. Не би сакал, да бидам погрешно сфатен, повторнода ми се лепат етикети. Од тие причини ја постирам наталната карта на Р.М. со моменталните транзити. А, партијските стролози и советници, веројатно подобро од мене ќе си го прочитаат говорот на планетите. Затоа се платени – време е да си го одработат оно за што се платени. Јас и понатаму ќе се задржам на глобалната плотика, бидејќи ниту позицијата ниту опзицијата не оставија прстор, за мое гледање на говорот на планетите. Двата интервију што с случија, во изминатите два дена разголија многу работи на вете страни – почна да се игра со отворени карти. Но, нема да ги толкувам, ниту да ги коментирам. Оставам тоа да си го праат паетијските војници, играта да си ја играат без мене.

12. 02. 2016 Господова
3 и 26 минути
Скопје, Македонија

🇲🇰🇲🇰🇲🇰В.М.🇲🇰🇲🇰🇲🇰🇲🇰

Повеќе