МВР под водство на Чулев започна да функционира: Запленетиот кокаин е многу повеќе од нулата на Спасовски

Според првичните неофицијални информации, во големата полициска акција во Крушопек е запленета голема количина кокаин. Дрогата е колумбиска, а според некои извори требало да биде пренесена во Словенија. Приведени се возачите на камионот и сопственикот на магацинот, а се трага и по други лица. Првичните информации исто така велат дека толкава количина дрога не би се шверцувала доколку преносителите не биле сигурни во каналот кој не е можно да нема заштита. Колку години овој канал функционирал беспрекорно, истрага допрва треба да утврди, но очигледно е дека Оливер Спасовски како досегашен…

Повеќе...