CУДCTBOTO ОТВОРЕНО КАКО ПУПKA-ДУИ ПОБАРАЛ: Врховниот cyд го врати случајот ,,Монcтpyм” на повторно cyдење

ДУИ побарале, а Врховниот суд го врати случајот Монструм на повторно судење. Лидерот на интегративците Али Ахмети денеска во својство на сведок за петкратното убиство, повеќе пати во судницата потенцираше дека тие побарале судењето да се врати од почеток, оти неговата политичка партија платила најголема цена за овој случај, и доколку не се расветлил случајот ќе имало последици. Но според Ахмети тоа не било политички притисок врз судот, иако договор паднал меѓу политичките чинители како што рече. Сме разговарале со политички авторитети, затоа што политичките авторитети и политичките партии имаат…

Повеќе...