Се затвора граничниот премин „Ново Село“ на македонско-бугарската граница


Се затвораат неколку Гранични премини на територијата на цела држава за патници и возила во наредниот период, меѓу кои и Граничниот премин „Ново Село“ на македонско-бугарската граница во близина на Струмица.

Премин преку границата на Македонија со соседните земји ќе има само на Граничните премини Богородица, Табановце, Деве Баир, Ќафасан и Блаце – информираше министерот за здравство, Венко Филипче на последната прес конференција.


 

Повеќе