Пет нови позитивни на корона вирус, за плус двајца позитивни потребни се дополнителни тестови


Пет нови позитивни, изјави Венко Филипче на прес конференцијата која штотуку почна.

Уште за двајца резултатите се позитвни, но нивните тестови се од друга лабораторија, па дополнително ќе се направат тестови и во ИЈЗ.

Филипче рече дека денеска биле тестирани 10 лица, меѓу кои имало и тројца здравствени работници – од Центарот за јавно здравје од Прилеп, од Инфективната клиника и од „8 септември“ и нивните резултати се негативни.


 

Повеќе