МИРКА ВЕЛИНОВСКА–КРАЈ НА СВЕТОТ ШТО ГО ЗНАЕВМЕ – СЕ ШТО БИЛО ЌЕ ГО НЕМА

КРАЈ НА СВЕТОТ ШТО ГО ЗНАЕВМЕ – СЕ ШТО БИЛО ЌЕ ГО НЕМА Осамувањето, дури и ако е принудно, може да биде корисно ако се искористи за размислување, промислување, самопреиспитување и мотивирање наместо за паничарење, стимулирање на стравот и хистеришење. Првото води кон акција и живот а второто кон парализа и исчезнување. Ние сите во мигов сме во центарот на хаосот. Пред наши очи исчезнува светот во кој живеевме и кој го знаевме, кој не го сакавме баш, ама на кој се бевме навикнале според Павловиот ефект по дресура. Сето…

Повеќе...