ЗДРАВКО САВЕСКИ: КАКОВ ОГРОМЕН БЕЗОБРАЗЛУК


ЗДРАВКО САВЕСКИ: КАКОВ ОГРОМЕН БЕЗОБРАЗЛУК

(ФЕЈСБУК)

Сакате да видите што е класна гордост? Гледајте го пресот на капиталистот што зборува во име на Угостителската комора.

Тој ѝ порача на владата: Задржете си ги парите, ние ќе ги отпуштиме работниците! Каков огромен безобразлук! Профитот над се’! Попрофитабилно им е да ги отпуштат работниците отколку да примат помош од државата. Солидарност во услови на криза? Што беше тоа? Пи-ар кој го користат само за сликање.

Не можеа да ги пратат работниците на принуден одмор? Можеа. Ама не, попрофитабилно им е да ги отпуштат и после кризата пак да ги вработат! СВИЊИ КАПИТАЛИСТИЧКИ!

И немојте да ми пљмпате дека државата е крива што не ги ЧАСТИ газдите! Прво, парите не растат по дрвјата. Второ, финансиската моќ е ослабена зашто капиталистичките ѓубриња одбиваат да плаќаат повисоки даноци.

Трето, зашто не може најважен да биде профитот, особено во услови на криза! Не може да им се дозволи на капиталистите да си го држат чекмеџето затворено во услови на криза, едно денарче од таму да не излезе!!!!

Повеќе