Претседателот на ДИК контра Заев, Мицкоски и Ахмети – кажа кога ќе има избори

Јасно е дека ќе треба да се почитуваат мислењата на здравствените власти и ќе се чекаат насоки од нив како ние да го организираме процесот, но во секој случај мислам дека не треба да се брза и треба да се внимава, пред сè, на заштитата на здравјето на граѓаните, вели претседателот на ДИК Оливер Деркоски во интервју за Вечер, прашан во однос на избори до крајот на јуни. Тоа што треба да биде цел на сите, вели Деркоски, е државата да има фер и транспарентен изборен процес кој нема да…

Повеќе...

МИРКА Велиновска: СЕ ДИНСТА НИРМБЕРГ 2!

Зошто? Па затоа што човештвото е буквално јавнато од ,,либералниот,, неофашизам кој во 2001 година  Ѓунер Исмаил (еден од неговите издресирани поклоници) го најави радосно како МЕКА ДИКТАТУРА НА ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАТИЈА. Јас и тогаш полемички во ,,ЗУМ,, неделникот го изделкав заради конструктот на зборови кои суштински и логички не стојат заедно и не говорат добро за интелигенцијата на дотичниот ,,експерат,, кој формулацијава ја има превземено без да му ја мисли многу од некој американски ,,авторитет,,. Но, ете дојде времето да го гледаме во живо овој нов обид за уништување на слободното…

Повеќе...