Британски експерт: Македонија, молам. Секое друго име е резултат на грчкото малтретирање!

Британскиот експерт по меѓународен бизнис и економија, Том Лајнс, јавно се спротивствави на користењето на додавката Северна. Известувачот на новинската агенција Ројтерс и на други медиуми за теми од банкарството не се согласува со таквото именување на Македонија, бидејќи смета дека е спротивно на резултатите од референдумот од 30 септември. Македонија, молам. Тоа е името што таа земја си го избра за себе, поддржано и на национален референдум неодамна. Секоја друга верзија на името е резултат на неприфатливото грчко малтретирање, напиша тој на Твитер, коментирајќи вест каде наместо Македонија, пишува…

Повеќе...