Д-р Ивчев: Септември е најдобро време за избори, короната ќе стивне во летните месеци


Д-р Јован Ивчев од Болницата „8 Септевмри“ советува дека септември е најдобар термин за избори, бидејќи сега ризикот е најголем, а во текот на летните месеци се очекува короната да стивне.

-Јас мислам дека септември е најдобро. Сега нема услови за гласање. За време на топлите месеци ќе намали заразата. Згора на тоа наесен не се очекува втор бран од заразата и ќе се намали паниката меѓу луѓето-вели Ивчев за „Република“.

Тој објаснува дека додека целиот здравствен систем се занимава со короната каде смртноста од тие што се заболени е помалку од пет проценти, ги запоставивме останатите пациенти како што се тие со канцер када ако не се третираат навремено, смрттноста е сто проценти.


 

Повеќе