Вербален камшик наместо демократија

Секој Ваш неистомисленик е изложен на безмилосно вербално камшикување му порача Билјана Проеска, кандидатката за пратеничка од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за обнова на Македонија во ИЕ 5, на градоначалникот на Крушево, по повод неговата реакција на спотот за Крушево на Игор Дурловски. “Да направиме повеќе за Крушево и крушевчани,да ја промениме перцепцијата на крушевчани дека се заборавени. Менувањето на односот е менување на перспективите”-порача Игор Дурловски од Крушево! Точно,господине градоначалник,сменете го односот и ќе имате подобра перспектива,не сте вие единствен,кој имате право да зборувате за Крушево и да се…

Повеќе...

ЗАЕВ: Oдложување на изборите е штетно за здравјето на граѓаните, за економијата и за демократијата

Секое одложување на изборите е на штета а здравјето на граѓаните, на штета на економијата и на демократијата. Лесно е да се направи разлика меѓу оние што само се повикуваат на здравјето и оние што преземаат конкретни чекори да го заштитат, вели премиерот Зоран Заев во интервју за порталот МКД. Заев меѓу другото подвлекува дека не е голема визија или одговорност ако 100 пати повториш „здравјето пред се “. – Многу поголема одговорност е да зборуваш за здравјето додека им помагаш на граѓаните, додека соопштуваш факти и точни  бројки дури…

Повеќе...