Ефтимов: Завршува едно владеење без усул на СДСМ

Дејанчо Ефтимов, член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, денеска на прес конференција во струмичкото ВМРО-ДПМНЕ, кажа дека завршува едно владеење без усул на СДСМ, што остави трајни последици врз нашата нација и држава. Интегрален текст од прес конференцијата: Почитувани сограѓани! На 15 јули се закажани најважните избори во историјата на нашата татковина Македонија. Завршува едно владеење без усул на СДСМ, што остави трајни последици врз нашата нација и држава. Почитувани, Македонија нема да заборави кој направи во оваа наша земја хибриден режим, во кој убијци шетат на слобода, а патриоти…

Повеќе...

БОБАН НОНКОВИЌ-САКАШ ЛИ ОВА ДА БИДАТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ВО САМОСТОЈНА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА?

САКАШ ЛИ ОВА ДА БИДАТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ВО САМОСТОЈНА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА? Една мала држава како Македонија, но и воопшто било-каква самостојна држава, може да продолжи да живее и без име, па ако сакате и без историја и потиснат национален идентитет, но без пари, животот на таа држава завршува во моментот на прогласување на банкрот! А, тоа е целта на Зоран Заев и неговата разбојничка банда доколку на блиц-изборите на 15. јули успејат да добијат нов мандат да управуваат со државата. Името, идентитетот и историјата, ние Македонците сме ги губеле и…

Повеќе...