ЧУЛЕВ: Точно, сите кои се споменати во бомбите треба да бидат повикани во МВР, вклучувајќи го и самиот Заев

Постапувањето во согласност со законите и нивната неселективна примена се основните темели на моето работење во Министерството за внатрешни работи. Полициските службеници имаат право да ги повикаат на разговор сите лица за кои постојат индиции дека сториле кривично дело и тоа ниту е мој избор, а ниту моја одлука. Уште повеќе доколку тие индиции се поткрепени со материјални докази, аудио или видео снимки. Во денешната изјава лидерот на СДСМ јавно ме повика да ги поканиме на разговор и други лица кои се споменуваат во бомбите и уште веднаш ги охрабрувам…

Повеќе...

Битола:Ковачевски и натаму молчи и е лицемерен пред граѓаните

Васко Ковачевски после упатените неосновани закани за тужби за клевета кон Министерството за внатрешни работи и Министерот Наке Чулев, веќе 7 дена молчи за поднесената кривична пријава против него, за изнуда и барање поткуп во висина од 250 000 евра. Затоа повторно ја прашуваме перјаницата на СДСМ во Битола и блискиот соработник на Зоран Заев, Васко Ковачевски, дали е спремен да се соочи со правдата и да одговара за злоупотребите со кои е обвинет за време на раководењето со РЕК Битола. Би сакале да ја потсетиме јавноста дека Васко Ковачевски…

Повеќе...

Битола ВМРО ДПМНЕ: За обнова во сојуз со битолчани

Иванчо Тошевски претседател на ОК ВМРО ДПМНЕ Битола Почитувани, Битола секогаш во сите процеси била предвесник на промените, носител на борбата за поквалитетен живот, активен учесник во развојот на демократијата и новите процеси. Ама херојска и храбра Битола, знаела и прва да крвари кога и газат по достоинството, кога и посегнуваат по слободата, одлучно да се спротистави на сиромаштијата, на уништувањето на перспективата на младите, политичкиот прогон, корупцијата, криминалот, отсуството на право и правда. ВМРО ДПМНЕ излегува пред вас со програма Проект „Обнова“ на повеќе од 300 страници, со повеќе…

Повеќе...