Aјде брусете! Бришете, ако можете, повторно сонце ќе излезе

(Македонското поглавје што го нема, од програмата „Можеме”) Време е на кампањи. Седнувам и темелно ги читам изборните понуди на дел од политичките партии во државата. Програмата „Можеме”, ја прочитав завчера. И втор ден, останувам како стаписан. Во шаренилото од ракописи, со леснотија ги препознавам ракописите на одредени политичари. Го познавам нивниот наратив. Немаат идеја, тоа се веќе прилично истрошени политички профили. Листам илјадници проекти, не ми се верува дека за Македонија пишуваат. А и како да ми се верува, кога во шарениот „пачворк” од лепени, крпени и украдени програмчиња,…

Повеќе...