Битола саботно: Обнова на фасадите

Денеска во рамките на изборните активности битолската понуда на ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за Обнова на Македонија на Широк Сокак. Еве го ФБ статусот на претседателот на ОК ВМРО ДПМНЕ Битола, Иванчо Тошевски: “Сабота во Битола е ден за кафе и дружба, сите брзаме да завршиме по некоја обврска, а потоа на Широк Сокак низ разговор да ги споделиме убавите моменти со пријателите. #СеОбврзуваме дека ќе го обновиме сјајот на богатата градска архитектура на Битола со конзервација и реставрација на сите фасади на објектите кои се заштитено културно наследство во…

Повеќе...

РУСЈАКОВ: Ехото на глупоста

Александар Русјаков Сеедно што многумина му се смеете на Стојанче Ангелов поради дебатата со Димитар Апасиев. Човекот кажа три суштински работи. Вербалната војна меѓу СДСМ и ДУИ е обичен театар. Ангелов ни откри дека во новата влада што ќе ја составувала СДСМ, ДУИ ќе си добие министерски места. Тоа и не е некоја мистерија, ама генералот ни кажа за да не се думаме многу. Втората информација е многу посилна. Слушајќи го Апасиев како го критикува судството, Ангелов се согласи дека власта на која ѝ припаѓа е неспособна да менаџира судски…

Повеќе...