(Видео) Непокор македонски: 250 знамиња со “Сонцето од Кутлеш” светнаа во Пелагониското поле


250 знамиња со “Сонцето од Кутлеш” се веат на куќите во општина Могила и Новаци, пренесува АЛФА.

Двесте и педесет знамиња со сонцето од Кутлеш, жителите од пелагониските села во Општината Могила, па и неколку во Новаци, ги поставија на своите куќи и во дворовите, за да покажат колку си ја сакаат татковината и колку ја негуваат паметената историја, пренесувана од колено колено, преку генерациската меморија на нивните дедовци и предедовци.

Целата сторија на Петар Стефановски за АЛФА, можете да ја погледнете ТУКА.


 

Повеќе