РУСЈАКОВ – Лебедова песна

Лебедот кога ќе остане без својот партнер, се самоубива изгладнувајќи се. Оттука, лебедовата песна е последната песна на поетот пред да умре. Во септември 2009 година, мојата прва колумна за „Нова Македонија“ се викаше „Лебедова песна“. Се однесуваше на Македонија, нејзината лебедова песна пред да умре како идентитет. Тогаш практично ја почнав мојата лична борба за зачувување на македонското име и македонизмот, кои беа ставени под гилотината на изопачената светска моќ. Со ист таков наслов и завршувам. Ова е мојата последна колумна во која ќе има трошки политика. Од следната…

Повеќе...