ЕЛИ ПАНОВА – ИЛИ СИ ЦВРСТ КАКО КАРПА – ИЛИ НЕ СИ ВМРО

ИЛИ СИ ЦВРСТ КАКО КАРПА – ИЛИ НЕ СИ ВМРО Колку волшебно звучат сите вредности кои се главна нитка на човековиот карактер, вредности кои се показатели и двигатели на неговиот живот, вредности кои вистински се вградени и всадени во неговата личност и кои се водилка во неговото животно патешествие. Ништо поголемо нема од човек кој го красат низа доблести меѓу кои предничат чесност, правдољубие, почит, скромност, љубов кон семејството, Македонија и сопствениот народ. Во овие години на премрежје, национално предавство, економска катастрофа, сиромаштија, политички затвореници, уништено здравје и живот, голем…

Повеќе...

Нухиу од денеска министер за внатрешни работи

Денеска  во Министерството за внатрешни работи досегашниот министер за внатрешни работи Наќе Чулев, официјално  му ја предаде должноста министер за внатрешни работи на  д-р Агим Нухиу. По  денешното  примопредавање  на должноста, согласно  постоечките законските одредби, Нухиу ќе раководи со министерството  до изборот на нова Влада на Република Македонија, односно до изборот на нов министер за внатрешни работи. АлфаТв

Повеќе...

Шведска имаше право, остатокот од светот е измамен – целиот свет ги критикуваше, а денес тие имаат…

Шведска имаше право, остатокот од светот е измамен – целиот свет ги критикуваше, а денес тие имаат…  Шведска ги отфрли страшните предвидувања за масовното умирање од вирусот Ковид-19 и не ја стопираше својата економија и општество, а сега се покажа дека нивниот одговор на пандемијата бил исправен, додека на остатокот од светот му се случи масовна хистерија. Зошто медиумите се толку фокусирани на шведската политика околу коронавирусот? По што таа се разликува? Шведска се одлучи за политика која ја сметаа за одржлива, која ќе спаси најмногу животи. Тие не се…

Повеќе...

Обраќање до членовите на новата партија: ВМРО Заеви

Ораќање до членовите на новата партија: ВМРО Заеви Ви се обраќаме до вас членовите на новата партија ВМРО Заеви, на вас слугите на Заев: Сашо Мијалков, Ранѓелова, Тодоров, Поповски, Коневски, Јанчев, Владо Ѓоревски, 8те пратеници,….и неколку други кои и го свртевте грбот на „Вашата“ поранешна партија ВМРО-ДПМНЕ. За вас членовите на новата партија ВМРО Заеви заврши политичката кариера во ВМРО-ДПМНЕ. Вие кои леб јадевте и се богатевте од ВМРО-ДПМНЕ, се продадовте за грст долари или евра на кланот Заеви, за вас нема место повеќе во ВМРО-ДПМНЕ а најмалку можете да…

Повеќе...