ЕЛИ ПАНОВА – ИЛИ СИ ЦВРСТ КАКО КАРПА – ИЛИ НЕ СИ ВМРО


ИЛИ СИ ЦВРСТ КАКО КАРПА – ИЛИ НЕ СИ ВМРО

Колку волшебно звучат сите вредности кои се главна нитка на човековиот карактер, вредности кои се показатели и двигатели на неговиот живот, вредности кои вистински се вградени и всадени во неговата личност и кои се водилка во неговото животно патешествие.

Ништо поголемо нема од човек кој го красат низа доблести меѓу кои предничат чесност, правдољубие, почит, скромност, љубов кон семејството, Македонија и сопствениот народ.

Во овие години на премрежје, национално предавство, економска катастрофа, сиромаштија, политички затвореници, уништено здравје и живот, голем број на наши интелектуалци, луѓе со свое значење во професијата, познати во својот еснаф или во своето место, заедно со стотици илјади патриоти ги стегат палците државата и нацијата да ја води разумен човек со лични вредности.

Таков еден човек ја води ВМРО-ДПМНЕ.

Се додека го имаме Христијан Мицкоски на чело на партијата треба да бидеме цврсти како карпа што ниту една бура не може да не срози!

Или си цврст како КАРПА или НЕ си ВМРО-ДПМНЕ!


Напиша Ели Панова,на својот Фејсбук профил, Пратеник во Собрание на Р. Македонија

ИЛИ СИ ЦВРСТ КАКО КАРПА – ИЛИ НЕ СИ ВМРОКолку волшебно звучат сите вредности кои се главна нитка на човековиот…

Julkaissut Ели Панова Lauantaina 25. heinäkuuta 2020

Повеќе