На само еден месец пред почеток на учебната година властите се без план што ќе прават со учениците

На само еден месец пред стартот на учебната година, здравствените и образовните власти немаат идеја, ниту стратегија дали и како ќе стартува учебната година. Најрано во петок Комисијата за заразни болести ќе ја отвори оваа тема, што пак дополнително ја отежнува работата на наставниците кои немаат време да се подготват за почетокот на школската година. Алфа од извори во Комисијата дознава оти на денешниот состанок била разгледувана само моменталната епидемиолошка состојба во земјата, но конкретно за протоколите во образованието не станало збор. Првиот човек на центарот за јавно здравје, Стојанов…

Повеќе...