Раскажувања на Методија Андонов Ченто Извадок од книгата на неговиот син Илија Андонов Ченто.#ГенотЕген

Кога НАРОДНИ ЛУЃЕ се поставуваат на функции знаат како треба да се однесуваат кон народот и државата. Изминативе 30 години ниту еден ни приближно не се однесува народски како што тоа го правел Ченто. На некои ИНТЕЛЕГЕНТНИ ЛУЃЕ ќе им текне зошто ја постирамe оваа случка на Ченто. #ГенотЕген Раскажувања на Методија Андонов Ченто Извадок од книгата на неговиот син Илија Андонов Ченто. “Пак се најдов во ситуација да се прашувам дали ми е местото со нив или да се вратам на дуќан” “ Бидејќи времено бевме сместени во хотелот…

Повеќе...

Постизборниот трансфер или купување на пратеници би било измама на граѓаните- зошто тогаш избори?

Евентуалниот постизборен трансфер или купување на пратеници преставува измама кон граѓаните, смета универзитетскиот професор Владимир Божиновски. Во јавноста подолго време се шпекулира дека Заев одморот го користи за лов, но не спортски, туку лов на народни избраници од другите партии. Дека лидерот на СДСМ е подготвен на недемократски начин да ја промени волјата на граѓаните тврди и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Тој кажа дека на пратеници од неговата коалиција им биле нудени пари и повластувања, за да преминат во пратеничката група на СДСМ, но тоа минало без успех. Божиновски…

Повеќе...