Ако Али Ахмети се согласи да бидат “купени” од овој неразбран трговец, тоа ќе биде неговиот најевтино купен производ, производ кој не вреди како што Заев вели НИ ПЕТ ПАРИ!

Фејсбук статус на Кире Михаилов Од лош политичар не можеш да очекуваш добро решение, а од човек како Зоран Заев кој во политикава како да влегол директно од пазарџиска тезга од Струмица не можеш да очекуваш никакво решение. Всушност да, човекот и сам рече дека во политикава дошол црпат директно од нива, а нели тезгата е следствена на нивата. Овој пазарџија како си ги истера градоначалничките мандати во Струмица, знаеме сите, пред се струмичани, а најмногу бизнисмените, оние што ги ширеле бизнисите по добро познатиот “евро за евро” начин. Сепак,…

Повеќе...

НЕОФИЦИЈАЛНО: Се одлага почетокот на учебната година, нема да почне на 1 септември, ќе се чека формирање на Влада и функционално Собрание

Учениците нама да почнат со настава на 1 септември, а стартот на учебната година ќе биде пролонгиран поради неопходноста од правење на законски измени за наставниот процес. Според информации на ТВ Сител, на утринскиот состанок на Комисијата за заразни болести каде присуствувале и министрите Адеми и Филипче, било укажано дека за да има скратени часови со физичко присуство на децата во училиштата, мора да има Собрание и Влада за да бидат направени измени во законите. Тоа значи дека стартот на учебната година ќе зависи од преговорите и формирањето на новата…

Повеќе...