Зоран Заев – марионета на Али Ахмети

И што стана со БЕСА? Исходот на преговорите меѓу Зоран Заев и неговата социјалистичка партија СДС и Али Ахмети и неговата партија ДУИ, составена од терористи од поранешната Национална ослободителна армија, е веќе познат. Според медиумите, Заев ќе биде премиер во најголем дел од можниот четиригодишен мандат (Заев и Ахмети се крајно наивни ако мислат дека нивната Влада ќе издржи четири години); Ахмети ќе добие „албански премиер“ во последните 100 дена од мандатот (колку и да трае тој мандат), а двете партии се согласија да го поништат „договорот од Пржино“…

Повеќе...