РАСИЗМОТ И ФАШИЗМОТ НА ЈОХАНЕС ХАН…

РАСИЗМОТ И ФАШИЗМОТ НА ЈОХАНЕС ХАН… Пишува Тодор ПЕТРОВ Го читам Јоханес Хан од Драч, со кариера во залез, на маргините на неформалниот состанок на премиерите на Западен Балкан, рекол: “Македонските граѓани да изберат – изолација од која едвај ја извлековме земјата или интеграција во Европската Унија и повисок стандард.“ И што да се придодаде на овој вулгарен недостоен расист и фашист, за кој Македонија е само територија без Македонски народ и историја… Но, колку за потсетување: Јоханес Хан е Австриец, роден на 2 декември 1957 година во Виена. Тој…

Повеќе...