КЕНЕДИ ЈР. НА ПРОТЕСТОТ ВО БЕРЛИН: Тие не го измислуваат вирусот, тој одамна постои, но тие измислуваат пандемија, бројки и страв

На протестот што вчера се одржа во Берлин на демонстрантите им се обрати и Роберт Францис Кенеди Јуниор. Тој му се обрати на насобраниот народ и упати едно поинакво гледање на проблемот со пандемијата на коронавирусот. Подолу го објавуваме неговото обраќање пред демонстрантите: „Утре, во медиумите ќе слушнете, дека сум дошол за да зборувам пред илјадници фашисти. Но кога ќе погледнам во насобраниот народ, јас гледам во токму спротивното од фашизмот: Гледам во луѓе кои сакаат да имаат поинакви претставници во власта, луѓе кои не сакаат да имаат водачи кои…

Повеќе...