НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Цели 25 години трае истрагата за атентатот врз Глигоров, но нема резултати од анализите на песокот на Фрчкоски

Пред 25 години на 3 октомври беше извршен атентат врз првиот претседател на Република Македонија Киро Глигоров, кој го преживеа со тешки повреди во главата. Тогашниот министер за внатрешни работи Љубомир Фрчкоски поведе истрага, која се уште е отворена. Повозрасните се присетуваат на тоа време, и истрагата во која од гаражи и домови низ Скопје, беше собирана песок за анализа и споредба со таа во вреќите од „цитроенот“ во која беше експлозивот за атентатот врз претседателот Глигоров. На местото на атентатот загина неговиот возач Александар Спировски, а беше повреден телохранителот…

Повеќе...